Arjen Kamphuis: “Ieder mens heeft wel iets te verbergen”

door Marco Derksen op 29 november 2018

Het onderzoek naar de vermiste cyberveiligheidsdeskundige Arjen Kamphuis is totaal vastgelopen aldus het Parool begin deze maand. Kamphuis wordt nu al ruim drie maanden vermist. In de mysterieuze verdwijningszaak houdt de Noorse politie rekening met drie scenario’s. De eerste is dat Kamphuis een ongeluk heeft gehad. De tweede is dat hij zelf verborgen wil blijven en de derde is dat hij slachtoffer is van een strafbaar feit. Insiders vrezen voor het laatste in verband met zijn betrokkenheid bij Wikileaks.

Gisteren wees Eric van Beek, burgerjournalist en editor van Novini nog naar een eerder interview met Kamphuis waarin hij de Nederlandse journalisten niet meer serieus neemt en we volgens Kamphuis afstevenen op een politiestaat. Met inlichtingendiensten die alles van iedereen weten, heeft het individu niks meer in te brengen tegen de machtige overheid aldus Kamphuis in het interview dat meer dan de moeite waard is om terug te lezen.

Het was een gesprek (op persoonlijke titel) over de killswitches van de NSA, de lessen van de Tweede Wereldoorlog, het hacken van stemcomputers, chantage en intimidatie van inlichtingendiensten, de CIA als hoeder van de democratie, tv’s die je in de gaten houden, terroristen die altijd hun paspoort achterlaten, Russische fantoomhackers, de War on Terror, de Volkskrant die ons Irak heeft ‘ingeluld’, de iPads van het kabinet Rutte, de marteling van Julian Assange en het grote wachten op het ‘digitale equivalent van de Watersnoodramp’.

Teruglezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact