Alex Pentland over een data gedreven samenleving

door Marco Derksen op 28 oktober 2018

Het is al weer een tijd terug dat ik het boek Social Physics van Alex Pentland heb gelezen. Deze week werd ik opnieuw op het werk van Pentland gewezen en heb ik het boek er nog eens bijgepakt en een aantal van zijn recente presentaties bekeken (oa de recente Shannon Luminary Lecture voor NOKIA Bell Labs). Geen idee waarom ik destijds niets met zijn werk heb gedaan, Pentland blijkt namelijk met zijn sociale fysica een prachtige fundamentele basis te hebben gelegd voor hoe we een duurzame, data gedreven samenleving kunnen vormgeven waarin diversiteit een kritische succesfactor is.

3 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (813)

Geplaatst op 2 jun. 2022

Deepfake for good

De Rotterdamse politie hoopt door middel van een deepfake-video waarin het dertienjarige slachtoffer direct tot de dader en getuigen spreekt […]

Lees Bericht: Deepfake for good
Contact