Robert Went over de toekomst van werk

door Marco Derksen op 22 juni 2018

Alle onheilsprofeten die een paar jaar geleden waarschuwden voor het verdwijnen van vele banen door robotisering gaan geen gelijk krijgen volgens Robert Went. Went is econoom en verbonden aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) waar hij oa werkt aan het project toekomst van werk.

Nu zijn economen vooral goed in het voorspellen van het verleden waardoor ik altijd op mijn qui-vive ben zodra ze zich uitspreken over de toekomst. Toch denk ik dat Went in dit geval gelijk heeft en we ons niet gek moeten laten maken door doemdenkers die stellen dat een groot aantal banen door robotisering gaan verdwijnen. Banen zijn bundels van taken en het is inmiddels wel duidelijk dat veel taken voorlopig niet door robots kunnen worden overgenomen. ‘Robots kunnen wel naar Mars maar nog steeds niet de was opvouwen’ aldus Daniele Rus (MIT) afgelopen jaar in de NRC.

Voor RTL-Z sprak Paul van Liempt met Robert Went over de toekomst van werk. De podcast is een absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact