Blog:

Hatsune Miku, first sound from the future!

door Marco Derksen op 6 december 2017


Hatsune Miku is een Japans fictief personage dat in augustus 2007 werd bedacht rondom een synthetische stem gegenereerd door Yamaha’s synthesizer software Vocaloid. Miku’s stem is gebaseerd op stem-samples van stemactrice Saki Fujita. In de jaren na de lancering volgden oa een 3D-animatie van Miku en kwamen diverse software-updates met meer stemmogelijkheden en werd deze geschikt voor de Engelse taal. In 2011 kwam er meer focus op de marketing van de software voor de Amerikaanse markt waarbij ter introductie het nummer ‘World is Mine’ werd gelanceerd dat onverwacht een positionering haalde in de iTunes single top 10.


Interessant is dat steeds meer gebruikers van de software Hatsune Miku-songs produceren en deze online delen. Volgens analisten waren er in maart 2014 al meer dan 110.000 songs, 170.000 video’s en meer dan 1 miljoen artworks van Hatsune Muku door fans online gezet. Op dit moment telt alleen YouTube al meer dan 3,5 miljoen video’s.

Hatsune Miku is in Japan en bij fans van Japanse cultuur in het buitenland een echte ster. Zo telt haar officiele Facebookpagina bijna 2,5 miljoen fans en heeft ze (als hologram) een uitverkochte tour door de Verenigde Staten gedaan, trad ze op bij de Late Show with David Letterman, stond ze in het voorprogramma van Lady Gaga, is er een opera geschreven met haar in de hoofdrol en was ze te zien in meerdere Toyota commercials die ook buiten Japan werden uitgezonden.


En guess what? Hatsune Miku komt in 2018 naar Europa waar ze live zal optreden in Parijs. Het zal mij niet verbazen als dat concert in korte tijd zal zijn uitverkocht!

Via: Bloomberg

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact