Carlota Perez over digitale transformatie

door Marco Derksen op 14 november 2017

Het is al weer een paar jaar geleden dat Carlota Perez een presentatie (slides) gaf in Utrecht op het Connecting the Dots-congres. Perez kennen we van haar werk waarin ze de technologische ontwikkelingen in historische context plaatst en waarbij ze stelt dat iedere technologische revolutie bestaat uit een installatie en een deployment periode. Oftewel een periode waarin de technologie zich ontwikkelt en de benodigde infrastructuur wordt aangelegd en een periode waarin de technologie ook daadwerkelijk wordt ingezet. Het omslagpunt tussen deze perioden kenmerkt zich vaak door een recessie.

De stelling van Perez (en vele anderen) is dat we inmiddels de installatieperiode van het internet en het omslagpunt (economische crisis) achter de rug hebben, en dat we nu de tweede periode ingaan waarin we de internettechnologie ook echt gaan inzetten. In mijn visie is dat de periode van digitale transformatie waarin we te maken krijgen met andere manier van organiseren en met andere businessmodellen. Het gaat niet meer om de technologie, maar over hoe wij als mens de technologie inzetten

2 reacties

The End of the Beginning

In his now annual state-of-innovation talk at the a16z Summit in November 2018, Andreessen Horowitz’ Benedict Evans walks through where we are now in software eating the world… and how things may continue to change over the next 10 years.

What’s the state of not just “the world of tech”, but tech in the world? The access story is now coming to an end, observes Evans, but the use story is just beginning: Most of the people are now online, but most of the money is still not. If we think we’re in a period of disruption right now, how will the next big platform shifts — like machine learning — impact huge swathes of retail, manufacturing, marketing, fintech, healthcare, entertainment, and more? Especially as technology begins to tackle bigger problems, in harder markets, at deeper (and more structural) levels?

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact