Carlota Perez over digitale transformatie

door Marco Derksen op 14 november 2017

Het is al weer een paar jaar geleden dat Carlota Perez een presentatie (slides) gaf in Utrecht op het Connecting the Dots-congres. Perez kennen we van haar werk waarin ze de technologische ontwikkelingen in historische context plaatst en waarbij ze stelt dat iedere technologische revolutie bestaat uit een installatie en een deployment periode. Oftewel een periode waarin de technologie zich ontwikkelt en de benodigde infrastructuur wordt aangelegd en een periode waarin de technologie ook daadwerkelijk wordt ingezet. Het omslagpunt tussen deze perioden kenmerkt zich vaak door een recessie.


De stelling van Perez (en vele anderen) is dat we inmiddels de installatieperiode van het internet en het omslagpunt (economische crisis) achter de rug hebben, en dat we nu de tweede periode ingaan waarin we de internettechnologie ook echt gaan inzetten. In mijn visie is dat de periode van digitale transformatie waarin we te maken krijgen met andere manier van organiseren en met andere businessmodellen. Het gaat niet meer om de technologie, maar over hoe wij als mens de technologie inzetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (580)
Contact