Ready Player One

door Marco Derksen op 28 oktober 2017


Vandaag Ready Player One als lees- en kijktip gekregen van Sander Duivestein. Ready Player One is een sciencefictionroman uit 2011 van de Amerikaanse schrijver Ernest Cline. De roman beschrijft een dystopische toekomst in 2044. Na de Grote Recessie leeft een groot deel van de wereldbevolking in totale armoede. De hongerende mensheid vlucht weg in OASIS, een onlinegame dat door miljarden spelers tegelijkertijd gespeeld wordt. Wanneer de ontwerper van het spel, James Halliday, kinderloos sterft, blijkt deze drie sleutels, zogenaamde Easter eggs verstopt te hebben die leiden naar een kluis met zijn erfenis. Degene die de kluis vindt, wordt multimiljardair. Een verbeten virtuele strijd begint om de erfenis van Halliday.

De film die is geregisseerd door Steven Spielberg zal naar alle waarschijnlijkheid in maart 2018 uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact