Institute For The Future: 85% banen in 2030 nu nog niet uitgevonden

door Marco Derksen op 15 juli 2017


Nieuwe technologie├źn zoals kunstmatige intelligentie, robots, virtual reality, augmented reality en cloud computing, zullen onze manier van werken het komende decennium behoorlijk veranderen. Onderzoek van Dell Technologies, geleid door het Institute For The Future (IFTF), waarschuwt dat bedrijven nu al moeten kijken of hun infrastructuur op die toekomst is voorbereid. Het rapport (pdf) voorspelt dat zo’n 85 procent van de banen in 2030 op dit moment nog niet is uitgevonden. De verandering zal zo snel gaan dat mensen op het moment dat het zich aandient, moeten leren omgaan met nieuwe technologie├źn. De mogelijkheid tot het opdoen van nieuwe kennis, is belangrijker dan de kennis zelf!

Enkele kenmerken van hoe we werken in 2030 volgens het onderzoeksrapport:

  • Technologie werkt als een verlengstuk van de mens zodat dagelijkse activiteiten beter gemanaged kunnen worden.
  • Technologie kan wereldwijd getalenteerd personeel vinden
  • Mensen leren ‘in het moment’ omdat de verandering zo snel gaat.

Het doel van het onderzoek van Dell Technologies was om bedrijven te helpen zich op de toekomst voor te bereiden. En dat is moeilijker dan ooit. Voor het eerst in de geschiedenis kunnen leiders wereldwijd niet voorspellen hoe hun industrie zich zal ontwikkelen. Volgens de Digital Transformation Index van Dell is er dankzij digitale technieken nu meer verdeeldheid dan ooit. Bijna een van de twee bedrijven gelooft dat het mogelijk is dat hun bedrijf overbodig wordt binnen drie tot vijf jaar.

Rachel Maguire, onderzoeksdirecteur voor de IFTF zegt: “Er zijn al lange tijd twee toekomstbeelden als het gaat om mens en machine. Het angstbeeld van werkeloosheid doordat machines technisch werk van ons overnemen en het positieve beeld dat technologie al onze sociale ziektes geneest. Maar we moeten ons richten op hoe de nieuwe relatie tussen technologie en mensen er werkelijk uit kan gaan zien, en hoe we ons daarop moeten voorbereiden. Alleen als we gaan werken aan die toekomstige relatie, zal de impact ervan op de maatschappij ons vooruit helpen.”

Via: btg.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (986)
Contact