Artificial Intelligence (AI) @ SXSW

door Marco Derksen op 23 maart 2017

Ieder jaar komt onderzoeks- en adviesbureau Gartner met een update van haar hype cycles waarin het de stand van zaken schetst vwb technologische ontwikkelingen zoals social media, cloud computing, mobile, etc. Deze hype cycles vergelijk ik al jaren met elkaar om de belangrijkste technologische trends te identificeren. Afgelopen jaar publiceerde Gartner ook de megatrends over al deze hype cycles. Daar waar social, mobile en cloud computing inmiddels het stadium van volwassenheid hebben bereikt, zien we dat digitale technologieën als blockchain, wearables, internet of things en 3D-printing op dit moment in de hypefase zitten en dat smart technologies (oa artificial intelligence) nu de hypefase ingaan.

Met grote belangstelling heb ik dan ook de recente ontwikkelingen gevolgd op SXSW. South by Southwest, afgekort tot SXSW, is een festival dat sinds 1987 jaarlijks in de lente wordt gehouden in Austin (Texas). In de beginjaren kende SXSW uitsluitend muzikale optredens. Het festival bestaat sinds 1994 uit drie delen, waarvan een over interactieve media, een over film en een over muziek. Ook dit jaar werd de stad weer dagenlang overgenomen door ruim tienduizenden bezoekers. Voor mij net iets te druk, maar gelukkig zijn er goede samenvattingen online te vinden waaronder die van Fast Moving Targets. Een van de grumpy old men van Fast Moving Targets is Michiel Berger die een geweldig overzicht van AI @ SXSW heeft geschreven. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact