Paul Suijkerbuijk over Open Data

door Marco Derksen op 2 oktober 2016


Door technologische ontwikkelingen genereren en verzamelen we steeds meer data. Dat geldt niet alleen voor commerciƫle partijen zoals banken, verzekeraars en sociale netwerksites, maar dat geldt ook voor overheden. Bij overheden gaat het om data dat met publiek geld is betaald en waar op dit moment alleen de overheid gebruik van maakt. Hier zouden derden geweldige innovaties mee kunnen realiseren vinden de ambassadeurs van de open data beweging. Denk aan het inzichtelijk maken van aantal beschikbare parkeerplaatsen in binnensteden, beoordeling van basisscholen, stemgedrag van politici, etc. In Nederland worden voorzichtig de eerste stappen gezet op dit gebied, bijvoorbeeld via initiatieven als Open Data Overheid en Hack de Overheid.

Paul Suijkerbuijk is de drijvende kracht achter open data bij de Nederlands overheid. Suijkerbuijk helpt overheidsorganisaties met het openen van data door ondersteuning te geven op het vlak van organisatie, beleidsvraagstukken en techniek. Op Europees gebied werkt Suijkerbuijk als innovatie expert voor de Europese Commissie. Afgelopen week was Suijkerbuijk gastspreker bij de eerste Media Villa Arnhem van het nieuwe seizoen waar hij een inspirerende presentatie gaf over open data!

2 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact