Blog:

Informatiesystemen in de nieuwe netwerksamenleving

door Marco Derksen op 16 september 2016

doxis-de-zwerm
Eind deze maand ben ik spreker op een medewerkersdag van Doxis, een dienstverlener gespecialiseerd in het structureren en ordenen van informatie. Een bedrijf met meer dan 100 medewerkers dat ruim 100 jaar bestaat. Een bijzondere prestatie in een wereld die continu in verandering is en waar de hoeveelheid informatie de laatste 100 jaar exponentieel is toegenomen. Een mogelijke verklaring voor het feit dat Doxis nog steeds succesvol is, is de continu aandacht voor die veranderende wereld.

Zo vroeg Doxis zich af welke invloed digitalisering heeft en zal hebben op ons werk en dagelijks leven. Samen met Filosofie Magazine en journalist/filosofe Ivana Ivkovic ging het afgelopen jaar op zoek naar antwoorden op deze vraag. De samenwerking is gestart vanuit het besef dat de veranderingen in de informatiemaatschappij veel verder gaan dan opslag van data in de cloud, of bestanden delen met collega’s. Digitale technologieën brengen een nieuwe manier van werken, organiseren, en zelfs een nieuwe manier van denken.

Op de website van Filosofie Magazine zijn enkele interviews in het kader van deze samenewerking terug te vinden in het dossier Virtual Life. Twee interviews van Ivana Ivkovic verdienen wat mij betreft speciale aandacht:

Voor wie alle interviews wil teruglezen kan het boekje ‘De Zwerm. Een verhaal over de virtuele samenleving’ downloaden via de website van Doxis.

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact