De noodzaak van een circulaire economie

door Marco Derksen op 9 juli 2016

Jaarlijks produceert Nederland zo’n 60 miljoen ton afval. Een groot deel van dat afval wordt verbrand en gestort. Bedrijven richten zich nog altijd op nieuwe grondstoffen, recycling is niet vanzelfsprekend. Begin januari vroeg staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu de SER onderzoek te doen naar de manier waarop Nederland een economie kan krijgen waarop we meer uitgaan van recycling: circulaire economie.

Een half jaar later is het rapport er, met de veelzeggende ondertitel ‘Geen tijd te verliezen‘. De SER dringt bij het kabinet aan op een radicale omslag. “Zonder circulaire economie kunnen we straks niet leven. De grondstoffen raken op. Het kan straks gewoon niet anders. Zonder grondstoffen geen welvaart”, concludeert Ed Nijpels, voorzitter van de SER-commissie (via: Nieuwsuur).

1 reactie

Moest bij dit item van Nieuwsuur en het onderzoeksrapport van SER overigens denken aan “De spullen rukken op!” uit de theatershow “Zo” (2009) van Brigitte Kaandorp. Over waarom we klem komen te zitten tussen de opladers, steunzolen, sleutelhangers en Disneyfiguurtjes.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact