Café Weltschmerz over het faillissement van het financiële systeem

door Marco Derksen op 27 december 2015


Weltschmerz is een door de schrijver Jean Paul in 1827 bedacht woord. Het betekent letterlijk pijn hebben aan de wereld. Het komt voort uit het besef van het tragische en onvolmaakte karakter van het bestaan. Café Weltschmerz is een burgerjournalistiek platform dat gelooft in de kracht van het gesprek als bron voor veranderingen. In de afgelopen maanden interviewde Willem Middelkoop gasten als Arnoud Boot en Herman Wijffels over het wereldwijde financiële systeem. Volgens Herman Wijffels zitten we in de eindfase van de hele industriële maatschappij en het huidige financiële systeem. Hoe het eindspel er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar feit is wel dat we aan de vooravond staan van een nieuw tijdperk.

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (993)
Contact