Werken aan toekomstbestendige wetgeving voor de platformeconomie

door Marco Derksen op 19 december 2015

Digitale_Platforms__een_analytisch_kader_voor_het_identificeren_en_evalueren_van_beleidsoptiesNederlandse bedrijven zoals Booking.com, Snappcar en Thuisafgehaald lopen in Europa voorop als het gaat om de toepassing van nieuwe technologie en verdienmodellen. Om innovatieve ondernemers en consumenten te laten profiteren van de voordelen die deze ontwikkelingen bieden, wil het kabinet de wet- en regelgeving daar op aanpassen. Om dat te realiseren heeft het kabinet in de afgelopen maanden binnen en buiten de bestaande wetgeving geexperimenteerd met de toepassing van nieuwe technologie en verdienmodellen.

Afgelopen week publiceerde de Tweede Kamer het kamerstuk en de bijlagen mbt het werken aan toekomstbestendige wetgeving waaronder de rapporten Innoveren in deeleconomie (pdf), Milieu-impact en -kansen deeleconomie (pdf) en Digitale Platforms: een analytisch kader voor het identificeren en evalueren van beleidsopties (pdf).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (993)
Contact