CIO Day 2015: Digitale transformatie vraagt om geloof in technologie

door Marco Derksen op 28 november 2015


Afgelopen week vond CIO Day 2015 plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ieder jaar organiseert ICT Media de CIO Day, een evenement voor de Chief Information Officers van Nederland. De rol die IT speelt in bedrijfsprocessen is met het oog op de digitale revolutie steeds prominenter aan het worden, en CIO’s hebben een goede positie om oplossingen aan te dragen voor de uitdagingen die deze digitalisering met zich mee brengt. “Dit vraagt om een geloof in nieuwe technologische mogelijkheden, een geloof in het vermogen van organisaties om van binnenuit te veranderen én een geloof in de eigen mogelijkheden”, aldus de organisatoren van de CIO Day. Daarom was het motto van deze editie ‘Believe in Technology – Believe IT‘.

Voor wie de elfde editie van CIO Day heeft gemist, Vincent Everts liep er rond met zijn camera en deed meer dan 20 interviews met organisatie, sprekers en genomineerden voor de uitrijking van de CIO of the Year 2015. De video’s zijn terug te vinden op de websites cioday.nl, it-executive.nl en het videokanaal van Rob Beijleveld.

Eén van de geinterviewden is Arnoud Klerkx, CIO bij de educatieve tak van Sanoma en dit jaar verkozen tot CIO of the Year. Sanoma Learning is met een omzet van €300 miljoen een klein onderdeel van Sanoma dat in totaal een omzet heeft van €2 miljard, maar het kleine onderdeel draagt wel 50% bij van de winst van Sanoma. Zie video voor het interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact