Data Rush: The Hall Of Hyperdelic Youths

door Marco Derksen op 9 oktober 2015

The Hall of Hyperdelic Youths (Samantha Agung Tio aka Mintio)Afgelopen week bezocht ik de fototentoonstelling Data Rush van het Groningse fotografieplatform Noorderlicht. In deze tentoonstelling maken zo’n vijftig internationaal gerenommeerde fotografen en multimediakunstenaars de balans op van het digitale tijdperk. De komende weken zal ik enkele werken van deze kunstenaars bespreken.

De virtuele wereld van gamers kent oneindige mogelijkheden. Als in een trance maken gamers zich los van hun kwetsbare lichamen en treden een wereld binnen die nauwelijks nog aan regels is gebonden. Kunstenares Mintio (Singapore, 1986) combineerde die virtuele wereld met beelden van degenen die zich erin begeven. Met alleen het licht van de monitoren waarachter de gamers zich verschansen, legde Mintio de bewegingen van de tieners vast – of het gebrek daaraan, want in de drie tot tien minuten van de opnamen bewogen ze nauwelijks. 180 graden gedraaid, door de ogen van de gamer, legde ze vervolgens verschillende lagen van de oneindige matrix van de game vast: T.H.O.H.Y (aka The Hall of Hyperdelic Youths).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact