Blijf leren! (video)

door Marco Derksen op 23 september 2015

In A New Culture of Learning: Cultivating the Imagination for a World of Constant Change, een boek van Douglas Thomas en John Seely Brown uit 2011, schrijven de auteurs over de benodigde kennis en vaardigheden in een wereld die snelt verandert. Brown stelt later in zijn presentaties (o.a. in zijn keynote voor het Educational Computing Organization of Ontario Summit in 2012) dat de halfwaardetijd van een aangeleerde vaardigheid die ooit ongeveer dertig jaar was, nu nog maar vijf jaar is. Met andere woorden, hoe verander je de cultuur van leren waarbij kennis en vaardigheden snel verouderd zijn? Volgens Brown moet je mensen leren om nieuwsgierig te blijven. Altijd blijven leren dus.

Deze maand kwam LOI met een prachtige commercial met als titel ‘Groei door.’ Leren is fantastisch, dus waarom zou je er dan ooit mee stoppen aldus LOI. Wat mij betreft spot on!

3 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact