Data Rush: Fotomanifestatie over het digitale tijdperk

door Marco Derksen op 10 augustus 2015

Dina Litovsky: Untag This Photo (2010-2012)

Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljard internetgebruikers en zijn er bijna 5 miljard smartphones verkocht (via internetlivestats.com). We verbinden alles met alles, maar wat gebeurt er achter onze schermen? We omringen ons met virtuele netwerken, maar in hoeverre hebben wij zelf nog de macht over onze data? Het dataverkeer, dat ingrijpt op alle facetten van ons leven, en de hele virtuele samenleving is voor het blote oog onzichtbaar. Hoe fotografeer je iets dat nauwelijks te fotograferen valt?

Van 23 augustus tot en met 11 oktober keert het Groningse fotografieplatform Noorderlicht met de fototentoonstelling Data Rush terug naar de Oude Suikerfabriek in Groningen voor de 22e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie. In de tentoonstelling maken zo’n vijftig internationaal gerenommeerde fotografen en multimediakunstenaars de balans op van het digitale tijdperk.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact