Blog:

Tegenlicht Talks over mens en technologie

door Marco Derksen op 3 juni 2015


Vanaf september 2013 is VPRO Tegenlicht gestart met de online rubriek Tegenlicht Talks. Inspirerende interviews met visionaire denkers uit het archief van Tegenlicht. Van die interviews zijn nieuwe versies gemaakt van 15 minuten. Met bestaand en nooit eerder uitgezonden materiaal. Hieronder interviews met o.a. Erik Brynjolfsson, Evgeny Morozov, Jeremy Rifkin en Peter Diamandis over mens en technologie:

  • Daniel Dennett is filosoof en schreef veelvuldig over evolutie, bewustzijn en kunstmatige intelligentie. Hij spreekt in deze Tegenlicht Talk over robotevolutie en post-intelligent design.
  • Erik Brynjolfsson is professor en onderzoeker aan het MIT. Co-auteur van The Second Machine Age. Hij vertelt bij Tegenlicht Talks over de invloed van robots op onze economie en maatschappij.
  • Evgeny Morozov is schrijver en onderzoekt de politieke en sociale gevolgen van het gebruik van technologie. In deze Tegenlicht Talk praat hij over de onthullingen van Edward Snowden, wat ons dat vertelt over de wereld van nu en de gevolgen voor de toekomst.
  • Jeremy Rifkin is econoom, politiek adviseur en energiespecialist. Hij vertelt over de veranderende energiemarkt tijdens de Derde IndustriĆ«le Revolutie.
  • Nick Bostrom is filosoof en directeur van het Future of Humanity Institute. Hij vertelt over hyper- intelligentie en de toekomst van de mensheid.
  • Peter Diamandis is ruimtevaartingenieur, arts en rasoptimist. Hij vertelt hoe technologie de grote problemen van deze tijd oplost.
  • Douglas Rushkoff is schrijver, mediatheoreticus en documentairemaker. Hij vertelt over marktwerking, multinationals en sociale vervreemding.
  • Kenneth Cukier is dataredacteur bij de Economist. In deze Tegenlicht Talk vertelt hij hoe big data de toekomst van de journalistiek gaat veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact