VPRO Tegenlicht over mens en technologie

door Marco Derksen op 28 mei 2015


Tegenlicht is de reeks informatieve programma’s van VPRO Televisie, waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap. Tegenlicht is in 2002 voortgekomen uit de redacties van de programma’s DNW, 7dagen en Noorderlicht. Het is een programma zonder een vast ‘format’. Afhankelijk van het onderwerp wordt steeds een passende vorm gekozen, waardoor langere reportages uit binnen- en buitenland worden afgewisseld met debatten, en met uitzendingen waarbij één persoon alle ruimte krijgt zijn of haar visie op een onderwerp te geven. Naast programma’s op televisie, de nieuwsbrief en de website, organiseert Tegenlicht regelmatig Meetups in het land.

Vanaf het najaar van 2014 biedt VPRO Tegenlicht online bundels voor het onderwijs aan. Met deze bundels wil VPRO Tegenlicht aanzetten tot inspirerende discussies in klaslokaal of collegezaal. Een van de onderwijsbundels gaat over mens en technologie: beter door technologie. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact