Blog:

Big Think: Futurists on the Future

door Marco Derksen op 25 mei 2015

Steeds meer kennisplatformen richten zich op het bundelen en duiden van reeds beschikbare informatie dat op internet is te vinden. De één doet dat door links te leggen naar online publicaties, de ander doet dat door grote denkers te vragen om in het kort hun visie te geven over bepaalde ontwikkelingen. Big Think is een voorbeeld van deze laatste. Een klein redactieteam dat samen met een netwerk van ruim 2.000 specialisten komt (bijna) dagelijks met nieuwe content. Deels op het gratis platform, deels in betaalde online leeromgevingen voor organisaties.

Interessant zijn vooral de playlists, verzamelingen van samenhangende artikelen en beeldmateriaal. Een mooi voorbeeld is de playlist Futurists on the Future waarin we korte videofragmenten zien van o.a. Michio Kaku, Ray Kurzweil, Richard Branson, Elon Musk en Peter Thiel.

De meeste videofragmenten zijn ook terug te vinden via YouTube, waar inmiddels bijna 10.000 video’s staan die bij elkaar meer dan 122 miljoen keer zijn bekeken. Het YouTube-kanaal van Big Think telt inmiddels meer dan 1 miljoen leden.

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact