Blog:

TED-talks over mens en technologie

door Marco Derksen op 5 mei 2015


Naast lezingen van Studium Generale maak ik ook regelmatig gebruik van TED-talks in mijn colleges. TED dat staat voor Technology, Entertainment en Design, is een jaarlijkse, vierdaagse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst werd gehouden in Californië. Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten “de presentatie van hun leven” te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden. Sinds 2009 kan er ook door derden een licentie worden aangevraagd om op lokaal niveau eendaagse conferenties of TEDx te organiseren volgens de huisstijl van TED. Ook in Nederland kennen we een groot aantal TEDx-bijeenkomsten (waaronder binnenkort ook TEDxArnhem).

Sinds 2006 zijn opnames van afzonderlijke TED-talks beschikbaar via TED.com en via andere kanalen zoals YouTube. Deze opnames zijn vrijgegeven onder een Creative Commons-licentie. Inmiddels staan er bijna 2.000 TED-talks online. Veel TED-talks gaan over de relatie tussen mens en technologie, een groot aantal van die TED-talks hebben mij de laatste jaren geinspireerd. Voor geinteresseerden een overzicht.

Hoe ziet de toekomst er uit?

Innovatie en de toekomst van werk:

Netwerken en complexe systemen:

Playlists samengesteld door TED-curatoren:

Playlists op YouTube:

Video: Nicholas Negroponte: A 30-year history of the future (2014)

1 reactie

Profielfoto
Daniel Mulder op schreef:

Leuke lijst. Heb er wel paar gezien maar deze allemaal niet. Ga er zeker paar bekijken op een rustige dag.

Zelf heb ik een presentatie YT filmpje die mij altijd weer pakt, wakker schud en wat nieuwe energie om te blijven doen wat ik doe. Is Guy Kawasaki net nadat Steve Jobs overleden is, dan heeft hij het programma aangepast voor die dag en vertelt de 12 lessen die hij van Jobs leerde. Ben eigenlijk niet zo een Jobs fan per se, zeer veel respect al is het maar omdat je het niet ontkennen kan dat die man iets goed deed, maar van Guy des te meer. Misschien vinden anderen dit ook leuk dus hier staat de video https://www.youtube.com/watch?v=DR_wX0EwOMM

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact