Waarom Samsung, IBM, Intel en ING allemaal in blockchain investeren

door Marco Derksen op 30 maart 2015

Afgelopen vrijdag een interessant artikel op NRC Q van Wouter van Noort over de toenemende belangstelling voor blockchain, de onderliggende technologie van o.a. de bitcoin.

Blockchaintechnologie maakt het mogelijk dat twee partijen, zonder tussenkomst van een derde centrale partij zoals de overheid of een centrale bank, een door een online netwerk gecontroleerde transactie doen. Op een betrouwbare wijze, tegen minimale kosten. Denk onder andere aan smart trade contracts, verkiezingen, garanties, copyright en virtuele valuta. Door de technologie kunnen we zelf gegevens met elkaar uitwisselen, hebben we de beveiliging in eigen hand en kunnen we zelf de regels bepalen. Het is dan ook niet voor niets dat bedrijven als Samsung, IBM, Intel en ING investeren in blockchain. Afgelopen week organiseerde het ABN AMRO Innovation Centre een speciale Startup Friday over dit onderwerp. Kijken!

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact