De toekomst van de digitale economie

door Marco Derksen op 26 januari 2015

De groeiende kloof tussen arm en rijk, economische groei en de rol van digitalisering in de samenleving waren de belangrijkste thema’s tijdens het jaarlijkse World Economic Forum afgelopen week in Davos. In een sessie over de toekomst van de digitale economie spraken Sheryl Sandberg (Facebook), Eric Schmidt (Google), Satya Nadella (Microsoft) en Vittorio Colao (Vodafone) over de vraag welke impact digitalisering heeft op de samenleving en of een toenemende connectiviteit gaat bijdragen aan een betere wereld. Het zal niemand verrassen dat de sprekers het unaniem met elkaar eens waren dat meer connectiviteit leidt tot een betere wereld. Toch werd het een interessante discussie waarbij belangrijke aandachtspunten als digitale ongelijkheid, privacy en veiligheid aan de orde kwamen.

Nog op mijn lijst om te bekijken:

A Brave New World
How will advances in artificial intelligence, smart sensors and social technology change our lives?

In Tech We Trust
How can trust in the hyperconnected company be preserved?

The New Digital Context
How are regulatory, behavioural and technological changes transforming the digital landscape?

Beyond Moore’s Law
A conversation with Nobel Laureate Konstantin Novoselov and acclaimed scientist Robert Schoelkopf on the materials and technology of future electronics

Press Conference Data Driven Development
The Forum’s Global Agenda Council on Data-Driven Development will launch its “Pathways for Progress” report at this press conference. Big data holds tremendous potential as a force for progress to achieve the post 2015 sustainable development goals. Yet it is not a certainty. A lack of clarity on privacy and ethics, shifting power dynamics and an array of entangled social and commercial risks threaten to hinder progress. This report addresses these complexities and provides a blueprint for progress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact