ABN Amro start grootste digitaliseringsproject uit haar geschiedenis

door Marco Derksen op 16 november 2014

ABN Amro heeft vrijdag de derde ontslagronde sinds de kredietcrisis aangekondigd. Na de 9.000 banen die al waren verdwenen, gaat de bank de komende drie jaar nog eens 650 tot 1.000 banen schrappen op de regiokantoren. Een nog onbekend aantal bankfilialen wordt gesloten. Dit gaat vooral ten koste van administratief personeel, adviserend personeel en baliemedewerkers.

Tegelijk met het massaontslag maakte ABN Amro bekend nog eens 150 miljoen euro te investeren in het versnellen van de digitalisering van ‘de belangrijkste klantprocessen’. Volgens Trouw (via Blende) heeft ABN Amro 5 miljoen particuliere klanten, van wie de helft nooit een voet over de drempel van een bankkantoor zet. De andere helft stapt er gemiddeld eens in de twee jaar binnen. Medewerkers van ABN Amro-kantoren staan nog zo’n miljoen klanten te woord, jaarlijks. Ter vergelijking: de app van de bank wordt 1,5 miljoen keer gebruikt, maar dan dagelijks. Een voorbeeld van die verdergaande digitalisering bij ABN Amro is de recente introductie van het hypotheekadvies via de webcam eerder dit jaar. Klanten kunnen met een vaste hypotheekadviseur 6 dagen per week, ook op zaterdag en ’s avonds, een adviesgesprek voeren via de webcam.

Volgens de gisteren geplaatste video Bouw jij mee aan de bank van de toekomst?, is ABN Amro gestart met het grootste IT-project uit de geschiedenis van de bank en is men op zoek naar mensen die de bank gereed moeten maken voor de 21e eeuw!

2 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact