Larry Keeley’s Ten Types of Innovation

door Marco Derksen op 20 oktober 2014

Vandaag door Christiaan Holland gewezen op het boek Ten Types of Innovation: The Discipline of Building Breakthroughs van Larry Keeley, innovatieconsultant en oprichter Doblin.

Jarenlang werd innovatie vooral gezien als het ontwikkelen van nieuwe producten. Larry Keeley en zijn team laat al sinds 1998 zien dat productinnovatie slechts één type innovatie is en dat succesvolle organisaties zich richten op meerdere typen van innovaties variërend van innovatie van het businessmodel tot innovatie van klantcontact. In 2011 kwam Keely met een update van zijn Ten Types of Innovation dat sindsdien door veel organisaties als innovatiemodel wordt gebruikt. Gemiddeld richt een organisatie zich op 1,8 typen van innovaties. Keeley heeft aangetoond dat organisaties die zich op meerdere typen van innovaties richten, structureel beter presteren. Deze conclusie trekt hij op basis van analyse S&P 500 organisaties van 2007 tot 20012.

Video: Larry Keeley @ Mayo Clinic Transform 2014 Symposium

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (966)
Contact