De echte waarde van bitcoin en crypto-currency technologie

door Marco Derksen op 15 oktober 2014


Eind vorig jaar heb ik een bitcoin gekocht (tegen een koers van 500 euro). Bitcoin is een vorm van elektronisch geld dat gebruik maakt van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te registreren en daarbij cryptografie gebruikt om de transacties beveiligd te kunnen laten plaatsvinden.

Even los van het feit dat de waarde van mijn investering bijna is gehalveerd (koers van de bitcoin staat op dit moment op 300 euro), blijft het een uitdaging om het principe en het belang van deze ontwikkeling uit te leggen aan buitenstaanders. Vandaag hebben Lykle de Vries, Rutger van Zuidam, Patrick Loonstra en Sebas van den Brink op bitcoinproperly.org een animatie gepubliceerd over de bitcoin dat specifiek ingaat op de blockchain, de technologie achter de bitcoin.

In vijf minuten wordt uitgelegd hoe de essentiële functies van de ‘vertrouwde derde partij’, ook wel ’trusted third party’ genoemd, via de blockchain worden geautomatiseerd en wat de implicaties daarvan zijn. De technologie achter crypto currencies als bitcoin gaat de rol van de traditionele vertrouwde partijen als banken, accountants, notarissen en overheden in de komende jaren onvermijdelijk en ingrijpend veranderen. Volgens visionairs hebben we het over de belangrijkste technologische ontwikkeling sinds de opkomst van internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact