De digitale transformatie is nog maar net begonnen

door Marco Derksen op 7 oktober 2014

Volgens Leading Digital, het nieuwe boek van George Westerman, Didier Bonnet en Andrew McAfee dat komende week zal uitkomen, staan we nog maar aan het begin van de digitale transformatie. Vooralsnog is slechts een klein deel van de economie getransformeerd en hebben we volgens de auteurs nog 94 procent te gaan. Organisaties waarbij het management een visie heeft op digitalisering en waarbij de transformatie al (deels) heeft plaatsgevonden, doen het structureel beter dan organisaties die deze stap nog niet hebben gezet. Het boek belooft te laten zien hoe je dat als digitaal leider kunt aanpakken.

Zie ook The Digital Advantage: How digital leaders outperform their peers in every industry (pdf) (via: platforme2e.nl).

2 reacties

Presentatie van Didier Bonnet (CapGemini) tijdens Oracle OpenWorld 2014 waarin hij ook enkele voorbeelden noemt van de digital masters (oa Starbucks, Nike, Burberry, Asianpaints, Codelco) (vanaf ca. 5 min). Eerlijk gezegd vind ik het vooralsnog een hoog consultancygehalte, veel open deuren en weinig concrete praktijkvoorbeelden.

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact