Blog:

Metatransitie financiële wereld volgens Peter Verhaar

door Marco Derksen op 5 oktober 2014

big-shift-behavioral-disruption-opportunities-financial-sector-finno

De Financiële Technologie (FinTech) is momenteel wereldwijd één van de snelst groeiende industrieën. Zo bestaat de CNBC Disruptor 50, de lijst van 50 meest innovatieve start-ups volgens CNBC, voor een vijfde deel uit FinTech bedrijven (via: Finno). Om een idee te krijgen van de meest innovatieve start-ups in de financiële wereld, volg ik al een tijd de FinTech 50, een lijst van 50 potentiële Europese financiële disruptors. Komende week start de verkiezing van de FinTech 50 voor 2015.

Voor wie geïnteresseerd is in de metatransitie die we zien in de financiële wereld, kan ik de recentelijke lezing Financial Disruption (pdf) van Peter Verhaar aanbevelen. Verhaar zit bijna 30 jaar in het bankwezen. Na functies bij AMRO, ING en Bank Labouchere, was Peter Verhaar, samen met Rene Frijters, oprichter van Alex Beleggingsbank. Per 1 januari 2008 is Alex verkocht aan BinckBank. Sindsdien zien we Verhaar als columnist en analist in diverse media.

Figuur: Big Shift (Brett King)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact