Frontal 21: Die große Samwer-Show

door Marco Derksen op 27 augustus 2014

Rocket Internet, in 2007 opgericht door de broers Oliver, Marc en Alexander Samwer, noemt zichzelf de grootste internet-incubator van de wereld. Critici bestempelen de investeerder tot een kloonfabriek, die succesvolle ideeën kopieert om ze vervolgens te verkopen. Of, in de woorden van The Economist, ‘een hyper-efficiënte lopende band voor e-commerce-startups.’ Zalando, Home24 en Wimdu zijn slechts een paar voorbeelden van bedrijven die zijn opgezet door de broers Samwer.

Afgelopen week had ZDF een documentaire over dit controversiële Duitse bedrijf: Frontal 21: Die große Samwer-Show. Een absolute aanrader en een must voor iedereen in de internetindustrie!

1 reactie

Oliver Samwer, ceo van Rocket Internet, heeft het duidelijk niet zo op de bedrijfscultuur van zijn Amerikaanse rivalen. Dat liet hij deze week merken in een zeldzaam interview tijdens DLD15: ‘De stoelen zitten lekkerder bij Google en ik hoor dat ze er sushi serveren, maar bij ons werken echte mensen die bedrijven willen bouwen.’ (via: Sprout)

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact