Kunstmatige intelligentie gevaarlijker dan kernwapens?

door Marco Derksen op 4 augustus 2014

Kunstmatige of artificiële intelligentie (AI) is misschien wel gevaarlijker dan kernwapens. Dat schreef Elon Musk afgelopen weekend in een tweet. Hoewel de CEO van o.a. Tesla Motors en SpaceX zelf graag de grenzen van kunstmatige intelligentie aftast, blijft hij zijn bezorgdheid uiten over de mogelijke gevolgen ervan. Het is niet de eerste keer dat Musk hiervoor waarschuwt. In een interview op CNBC vertelde hij in juni dat hij vreesde voor een “Terminator” in het echt (via: DM).

In zijn tweet van zaterdag raadt Musk aan het boek ‘Superintelligence’ van Zweeds filosoof en professor aan Oxford Nick Bostrom te lezen, dat volgende maand in het Engels op de markt komt. Ook Bostrom houdt rekening met mogelijke desastreuze gevolgen van kunstmatige intelligentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact