5 megatrends voor de toekomst van e-commerce

door Marco Derksen op 1 juli 2014

Vorige maand werd voor de zesde (?) keer het Global E-Commerce Summit georganiseerd in het prachtige Hotel Arts in Barcelona. Voor mij de tweede keer dat ik me in een paar dagen heb laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen op gebied van e-commerce.

Inmiddels staan de meeste presentaties van de Global E-Commerce Summit online. Met name de presentatie van Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org en voorzitter van Executive Committee Ecommerce Europe bevat een goed overzicht van de laatste cijfers. Vanaf slide 34 schetst Jongen de 5 megatrends voor de toekomst van e-commerce:

  1. Convergence of all channels
  2. Internet of things
  3. The super consumer
  4. Re-economy
  5. It’s a global competition

5 megatrends die we ook terug zien in de diverse rapporten van Shopping2020, het onderzoeksprogramma van Thuiswinkel.org naar de toekomst van retail. In juni 2013 is dit onderzoeksprogramma gelanceerd door 16 brancheorganisaties met als doel het ontwikkelen van een toekomstvisie op de (online) verkoop van producten en diensten in een breed maatschappelijk perspectief.

8 reacties

Interessant in dit verband is het komende RAAK-project ‘De Toekomst van Retail‘ dat de HHS in samenwerking met diverse ondernemers deze week start. Ik ben een van de ondernemers in dit project. To be continued!

Beantwoord

Profielfoto
NilsR op schreef:

dank, interessante cijfers. De groei in gebruik van smartphones blijft fascinerend.

Wat ik me afvraag is of de smartphone ook meer gebruikt wordt om aankopen mee te doen.

Werden er ook cijfers gedeeld over toename in transacties en omzet via direct via de smartphone?

Beantwoord

In een aantal presentaties kwam idd wel de aankoop via mobiel ter sprake, kan me eerlijk gezegd niet meer herinneren of daar ook concrete cijfers bij werden genoemd. Cor Molenaar had het eerder tijdens Shopping2020-congres wel over dat 27 procent van de online aankopen in de UK via mobiel gaan (3’20):

Beantwoord

Profielfoto
gertkoot op schreef:

Hoi Marco, volgens mij is de presentatie van de Megatrends niet van Wijnand Jongen maar van Andrew Phipps. (GFK)

Beantwoord

Deze slides werden in ieder geval door Wijnand Jongen gepresenteerd op het congres. Waarom denk je dat deze van Andrew Phipps zouden zijn?

Beantwoord

Profielfoto
Maurice van Elburg op schreef:

Ik denk dat gertkoot gelijk heeft, zie de laatste sheet van de presentatie. Wel heel interessant, dank voor het delen via je blog.

Beantwoord

Beantwoord

Hallo Folkert, als goed is kan je die terugvinden op de website waar ik naar link. Als ik me goed herinner waren de kosten rond de 1.200 euro voor 3 dagen.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact