Camera als getuige van de hel

door Marco Derksen op 18 mei 2014

Camera als getuige van de helIn deVerdieping van Trouw dit weekend een artikel van Belinda van de Graaf over de Syrische documentaire Silvered Water, Syria Self-Portrait van Ossama Mohammed en Wiam Simav Bedirxan. De documentaire laat huiveringwekkende opnamen zien van de oorlog in Syrië gemaakt met mobiele telefoons, niet alleen door slachtoffers maar ook door daders. De één filmt en sterft. De ander martelt en moordt, en filmt dat ook. De hel is waarschijnlijk niet eerder zo goed gedocumenteerd als in Syrië aldus Ossama Mohammed.

De documentaire ‘Silvered Water, Syria Self-Portrait’ is deze week in premiere gegaan op het filmfestival in Cannes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (993)
Contact