Hoeveel tijd besteden Nederlanders aan media?

door Marco Derksen op 3 april 2014

media_tijd_grafiek_tijd
Vandaag kwamen de gezamenlijke JIC’s (SKO, NLO en NOM) en het SCP naar buiten met de resultaten van Media:Tijd. Dit collectieve project vervangt het tijdsbestedingsonderzoek van weleer. En wat blijkt: we besteden gemiddeld meer tijd aan media dan aan werk en studie. Per dag wordt 3 uur en 25 minuten besteed aan media. Werken en studeren vergt slechts 3 uur en 16 minuten. Let wel, het gaat hier om mediaconsumptie als algemene activiteit. Als we media combineren met andere activiteiten zoals koken, werken en/of autorijden, dan besteden we dagelijks 8 uur en 40 minuten aan media. Dat is op 4 minuten na net zoveel als onze gemiddelde slaaptijd (via: mediaonderzoek.nl).

De volledige rapportage is vanaf 4 april te downloaden via de site mediatijd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact