Veel aandacht voor Arnhemse modeontwerper op SXSW

door Marco Derksen op 10 maart 2014

Trending topics SXSW 2014 (bron: Coosto)
South by Southwest (afgekort tot SXSW) is een festival dat sinds 1987 jaarlijks in de lente wordt gehouden in Austin (Texas) in de Verenigde Staten. In de beginjaren kende SXSW uitsluitend muzikale optredens. Het festival bestaat sinds 1994 uit drie delen, waarvan een over muziek, een over film en een over interactieve media.

Met name het deel over de interactieve media trekt ieder jaar meer bezoekers (waaronder veel Nederlanders). En niet voor niets, SXSW is de plek waar startups als Twitter en Foursquare succesvol zijn gelanceerd. Nederlandse verslagen zijn o.a. te vinden op Fast Moving Targets en de blog van New Media Brains. Zelf scan ik iedere ochtend mijn tijdlijn op Twitter op berichten over SXSW.

Belangrijkste trends dit jaar zijn niet de mobiele apps maar internet of things en wearable technologies. In deze laatste categorie deed Pauline van Dongen met haar zonnecel-jurk mee met SXSW Accelerate, een wedstrijd voor veelbelovende startups. Ondanks dat ze niet won, toch veel media-aandacht voor deze Arnhemse modeontwerper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact