Wat zijn de plannen van het geheime Google X lab?

door Marco Derksen op 18 januari 2014

Mensen als batterijen die de machine voeden (Sander Duivestein, Trouw)
Google X is het ‘geheime’ lab van Google op nog geen kilometer afstand van het hoofdkantoor Googleplex in Mountain View. Het lab dat wordt geleid door Sergey Brin, één van de oprichters van Google, werkt volgens geruchten (zie bijv. New York Times en Businessweek) aan meer dan 100 projecten die betrekking hebben op toekomstige technologieën zoals Google’s zelfrijdende auto, Google Glass en de deze week gepubliceerde Google’s slimme contactlens (overgenomen van Microsoft). Naast eigen onderzoek richt Google zich ook op strategische overnames. Alleen al het laatste jaar heeft Google maar liefst 8 bedrijven overgenomen die zich richten op robotica, kunstmatige intelligentie en internet-of-everything zoals Industrial Perception, Redwood Robotics, Meka, Schaft, Holomni, Bot & Dolly, Autofuss en het deze week voor 3,2 miljard dollar overgenomen Nest.

Vandaag een interessant opiniestuk van Sander Duivestein in Trouw (maandag te lezen op Marketingfacts.nl) waarin hij waarschuwt voor de ontwikkelingen bij Google. Het bedrijf dat zegt nobele bedoelingen te hebben is volgens Duivestein bezig om de toekomst te maken. De mens lijkt daarin een ondergeschikte rol te spelen. Persoonlijk denk ik dat Duivestein te pessimistisch is, maar de toekomst zal het leren.

3 reacties

Profielfoto
Jochem Koole op schreef:

Google is Skynet. Benieuwd naar het artikel van Sander a.s. maandag.

Beantwoord

Beantwoord

Ik word ook een beetje moe van die toekomstfoben die met geheven vinger de mensheid waarschuwen voor hun eigen ondergang.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact