Blog:

Steeds meer lijstjes in het onderwijs, steeds meer keuzestress

door Marco Derksen op 13 januari 2014

Keuzestress
We weten het allemaal: de ene school is de andere niet. Maar hoe prik je door de roze wolk van de open dagen heen om een geschikte school voor jouw kind te vinden? Daarvoor heb je een helder overzicht van scholen in je omgeving nodig, en een vergelijking van sterke en zwakke punten. Tegelijk zal je uitleg willen over wat jouw kind vanaf de brugklas allemaal te wachten staat.

Naast reeds beschikbare lijsten als die van Dronkers in de Volkskrant (voorheen Trouw) en Elsevier, publiceert vandaag het Centrum voor Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) op kiesjeschool.nl een nieuwe lijst om een middelbare school te kiezen en komt het ministerie van onderwijs met de lijst van excellente scholen.

Trouw was daarover afgelopen zaterdag heel duidelijk: steeds meer lijstjes betekent vooral ook meer keuzestress en goede resultaten maken nog geen goede school. De toekomst zal het leren of deze lijsten van toegevoegde waarde zijn voor de kwaliteit van het onderwijs.

Via: keuzegids.org

1 reactie

Er is zelfs al keuzestress bij ouders voor het basisonderwijs. Ik sprak laatst een moeder die alle citoscores uit haar hoofd wist van basisscholen in de buurt. Wij hebben heel bewust gekozen voor een school waar een ’thuiskomen’ sfeer hangt. Volgens mij kun je jezelf het beste onwikkelen in een omgeving die fijn is. Als dat wel snor zit, zullen kinderen ook beter presteren.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact