De toekomst ontkennen is zó 1999

door Marco Derksen op 11 december 2013

Begin dit jaar verwees ik naar een straatinterview van Bromet & Dochters uit 1999 (of 1998?) waarin voorbijgangers werd gevraagd naar hun behoefte aan mobiel bellen. Ook Daan Roosegaarde selecteerde dit hilarische fragment voor zijn avond VPRO’s Zomergasten. Bizar hoe we destijds dachten over mobiele telefoons. Op zo’n vraag zouden we vandaag heel anders reageren. Of toch niet?

In opdracht van Deloitte en Singularity University ging men in 2013 nogmaals de straat op en vroeg voorbijgangers hoe ze denken over Drones, 3D-printers, Google Car en Google Glass. Prachtig!

5 reacties

Haha toevallig, ik heb net een blog afgerond met de titel ‘waarom ik nooit een Google Glass zal dragen’. De geschiedenis heeft ons namelijk geleerd dat niet alles wat een nerd uitvindt ook wordt gebruikt. De Segway leek oorspronkelijk ook zo’n mooi idee…

Beantwoord

Wat een eenzijdig verhaal. De mensen die wel weten wat een drone of een 3d-printer is en er ook toekomst in zien, zijn er natuurlijk uitgeknipt. Want stel je voor dat je eenzijdige filmpje z’n doel mist.

Beantwoord

Dat denk ik ook, maar het gaat idd om welk verhaal de maker van deze video wil vertellen. Overigens denk ik dat Bromet destijds ook een selectie heeft gemaakt van de straatinterviews die hij wel en niet heeft meegenomen in zijn video uit 1999!

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact