Bitcoin de toekomst van de wereldwijde economie of een online casino?

door Marco Derksen op 24 november 2013

Nadat ik al een tijd de ontwikkelingen van de Bitcoin volg, heb ik afgelopen week dan eindelijk ook zelf een bitcoin gekocht (tegen een koers van 500 euro). Ik heb de Bitcoin gekocht via BTC Next en maak gebruik van Multibit als Bitcoin wallet. De koers van de Bitcoin houd ik bij via websites als coinmarketcap.com en zeroblock.com (check ook de app).

Waarom ik een Bitcoin heb gekocht? Erwin Blom legt dat op een mooie manier uit op Fast Moving Targets. Het volgen van deze nieuwe ontwikkeling is zoveel leuker als je er zelf ook actief mee bezig bent. Bovendien is mij beloofd dat de Bitcoin op termijn tussen de $20.000 en $100.000 waard zal zijn 😉

Dat de Bitcoin, of één van de andere varianten, de financiële wereld op zijn kop gaat zetten lijkt een kwestie van tijd. Of het ook daadwerkelijk de waarde krijgt die is voorspeld, is afwachten. Om de achtergrond van de Bitcoin goed te begrijpen, kan ik iedereen aanraden om de tv-serie Hidden Secrets of Money van Mike Maloney eens te bekijken!

9 reacties

Beantwoord

Beantwoord

ik zit in een groepje dat zelf bitcoins maakt via speciaal daartoe aangekochte servers, wordt wel steeds moeilijker want het totale aantal in omloop zijnde bitcoins bereikt steeds meer het maximum. we begonnen met een resultaat van 4 coins per dag, dat is nu alweer minder dan 1 per dag, maar inmiddels is de investering er al wel weer uit..keep-u-posted.

Beantwoord

@Ronald kijk, dat zijn interessante ontwikkelingen! Hoe lang ben je hier al mee bezig? Ook al weer bitcoins verkocht?

Beantwoord

Beantwoord

Update: De afgelopen 24 uur bijvoorbeeld ‘minden’ 0.462, Bitcoins, maar dat schommelt afhankelijk van wat het netwerk en de pool doet. Nu in ieder geval nog rond de 0.4, maar het neemt met 3% af door de stijgende concurrentie.
Stroomkosten bedragen ongeveer EUR 14 per dag. We hebben 4 mining servers van Butterfly Labs draaien.

Beantwoord

Beantwoord

zoals ik op FB al reageerde: ik weet niet of ze daar invloed op kunnen hebben. Ze geven hiermee ook aan geen idee te hebben wat hier aan de hand is en vergeet niet dat de eerste stoomtrein ook het ‘werk van de duivel was’ voor een aantal mensen. Het is wel ongelofelijk hoe de Rabo in korte tijd helemaal door het ijs zakt…kun je nagaan hoe de rest ervoor staat…maar dat geldt voor de hele sector…

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact