Blog:

Het geheime leven van je smartphone #datababy

door Marco Derksen op 22 november 2013

Smartphones versturen continue data, ook als we het niet bewust gebruiken. Uit een onderzoek van de Britse zender Channel 4 blijkt dat een smartphone waarop 30 bekende apps staan geïnstalleerd, tot 350.000 keer per dag gegevens uitwisselt met meer dan 300 servers in alle uithoeken van de wereld. Vaak is dat privacygevoelige informatie als de lokatie en het identificatienummer van de telefoon. De meeste mensen geven een app alle toegangsrechten, zonder de voorwaarden te lezen. Om te zien hoeveel gegevens worden ‘gelekt’, liet Channel 4 een etmaal lang alle verbindingen vastleggen die een mobieltje draadloos (wifi) met internet maakt (via: VK).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (993)
Contact