De Wet van Martec

door Marco Derksen op 26 oktober 2013

De Wet van Martec
Begin oktober 2013 publiceerde IBM haar rapport: The Customer-activated Enterprise. Het document bevat de inzichten van meer dan 4.000 C-level executives werkzaam in 70 landen in 20 verschillende industrieën. Het rapport laat zien waar bestuurders op hoog niveau over nadenken op het gebied van technologie, strategie en de markt waarin ze opereren. Met name de toenemende impact van technologische ontwikkelingen op organisaties is opmerkelijk.

Sander Duivestein schetst op zijn blog het managementprobleem van de 21ste eeuw waarbij hij o.a. verwijst naar de wet van Martec. Deze wet stelt dat technologie sneller verandert dan organisaties deze verandering kunnen omarmen. Maar eens over nadenken wat dat betekent voor de strategie van organisaties!

2 reacties

Gewoon ( :-)) ) gaan denken over de nadere invulling van de agile netwerk organisatie, Sociaal Economische Entiteit noem ik die. Chaordisch & platform denken is het devies:

The alliance of prosumers with the new organization3.0 ensures that consumers to be, are participating at an early stage and in doing so determine what and how is being produced. By doing so all stakeholders in The Mesh of an organization combine social capital and traditional capital, both needed to create value.

In this case it is not about the product itself. More and more products are being packaged as a service. Many people want to have access to something, but do not necessarily have to own it. Smart Society30 organizations can offer ‘platforms’ on which Web-connected people can interact and can get stuff from each other without having to go through the traditional organization. So, a new role of the organization, capable of dealing with the technical and social dynamics of Society 3.0.

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (966)
Contact