Blog:

LinkedIn start pagina's voor studenten

door Marco Derksen op 20 augustus 2013

Screen Shot 2013-08-20 at 8.19.40 AM
Vanmorgen werd ik door Joost Borsboom gewezen op de introductie van University Pages op LinkedIn. Gelijktijdig heeft LinkedIn de algemene voorwaarden aangepast waarbij de minimum leeftijd naar beneden is bijgesteld. Opmerkelijk is dat voor Nederland de minimum leeftijd is vastgesteld op 16 jaar terwijl die voor voor landen als VS en Canada is vastgesteld op 14 jaar geldt en voor de meeste andere landen op 13 jaar. LinkedIn volgt daarmee het advies van het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens). Ter vergelijking, Facebook hanteert een minimum leeftijd van 13 jaar. LinkedIn is met 238 miljoen leden (waarvan ruim 4 miljoen leden in Nederland), wereldwijd het grootste professionele sociale netwerk.

LinkedIn zet met University Pages een interessante stap richting het verder vastleggen van de professionele carrière van mensen. Het bindt op deze manier niet alleen mensen al in een vroeg stadium aan het platform, het zal ook in toenemende mate data verzamelen dat inzicht geeft in loopbaanontwikkelingen en carrièremogelijkheden studenten. Daarmee gaat LinkedIn wereldwijd de concurrentie aan met Group for Schools van Facebook en landelijk met studiegidsen als Studiekeuze 123 van SURF.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact