VPRO's Tegenlicht over een toekomst van overvloed

door Marco Derksen op 1 april 2013

Terwijl de wereld in crisis is, is één man positiever dan ooit. Zijn naam is Peter Diamandis, en hij is ervan overtuigd dat we de komende decennia alle grote problemen in de wereld kunnen oplossen. Razendsnelle ontwikkelingen in technologie maken het mogelijk te voorzien in de behoefte aan water, voedsel, energie, onderwijs en gezondheidszorg van alle negen miljard mensen die onze wereld over twintig jaar zullen bevolken. In de aflevering ‘Overvloed‘ van Tegenlicht vertelt Diamandis hoe opkomende exponentiele technologieen onze wereld radicaal gaan veranderen.

De aflevering is inmiddels terug te kijken via uitzendinggemist.nl.

Geïnteresseerden kan ik zeker ook Peter Joseph’s Zeitgeist triologie aanbevelen. De documentaires Zeitgeist: The Movie (2007), Zeitgeist: Addendum (2008) en Zeitgeist: Moving Forward (2011) vormen de basis voor wat ook wel de The Zeitgeist Movement wordt genoemd.

1 reactie

Ik heb dat programma ook met interesse bekeken. Leuk dat je erover blogt, zodat hopelijk meer mensen het ook gaan zien. Betekent voor mij dat ik ein-de-lijk eens dat boek van Ray Kurzweil moet gaan lezen, dat al een tijdje op de plank om mijn aandacht vraagt. : )

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (966)
Contact