Blog:

Beter benutten van persoonlijk talent

door Marco Derksen op 20 maart 2013


Nu volg ik Arthur Kruisman al een tijd online maar ik had eerlijk gezegd nog nooit goed zijn persoonlijke blog Talent bekeken. Een digitale verzamelplek met verwijzingen en gedachten over persoonlijk talent. Of eigenlijk, over hoe je dat beter kunt benutten. Bovenstaande video met als titel ‘Méér dan een human resource‘ is daar een voorbeeld van. Een prachtige korte video over hoe wij méér zijn dan een human resource. We hebben talent in huis dat vaak nauwelijks past in de banen en de functies van traditionele organisaties. Dat is dé oorzaak van veel cognitieve onderbenutting en cognitief overschot. Een verspilling van human talent en dat moet maar eens afgelopen zijn aldus Kruisman.

Lees zeker ook deze blog waarin hij vanuit juni 2020 terugkijkt op het jaar 2012. Ik denk dat hij er niet eens zo heel ver vanaf zit!

2 reacties

Geweldig! Toch moet niet alles ten onder gaan aan drang tot efficiency. Verspilling is ook nodig. De natuur is er vol van. Proberen, mislukken en soms succes hebben. Dat is waar de meeste managers geen weet van hebben. En als ze deze video zien zouden ze wel eens hun klauwen in het onderwerp kunnen zetten. Er is immers geld mee te verdienen. Of de mens in kwestie er dan nog plezier aan beleeft is ondergeschikt.

Een manager, die het al vijftig jaar is. Overigens Arthus wordt in juli ook vijftig!

Beantwoord

Het is ook geen drang tot efficiency, maar een innige wens (en universele noodzaak) om onnodige barrières en hinderlijke vertraging uit de weg te ruimen. Die fout wordt wel vaker gemaakt. Het experimenteren en proberen is bijzonder belangrijk en fouten maken moet! Dat onderschrijf ik als geen ander. Het pleidooi dat ik maak is dat met name deze tijd meer beschikbaar komt doordat met minder lijstjes hoeft in te vullen, minder procedures hoeft te volgen, niet meer op toestemming gewacht zou hoeven worden, minder tijd aan urenregistratie en ‘verantwoording afleggen’ hoeft te besteden. Kortom, zoals Weggeman dat mooi zegt: Minder vinken, meer vonken.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact