Blog:

Wat de meeste scholen ons niet leren!

door Marco Derksen op 2 maart 2013


In meer dan 90 procent van de Amerikaanse scholen is geen aandacht voor hoe we een computer moeten programmeren. En dat terwijl deze ‘superpower’ in de toekomst een cruciale rol zal spelen in de manier waarop we leven, werken en spelen. Met de video ‘What most schools don’t teach’ vraagt de Amerikaanse non-profitorganisatie Code.org hiervoor aandacht. Inmiddels hebben meer dan 7 miljoen mensen de video met uitspraken van Bill Gates, Mark Zuckerberg, will.i.am, Chris Bosh, Jack Dorsey, Tony Hsieh, Drew Houston, Gabe Newell, Ruchi Sanghvi, Elena Silenok, Vanessa Hurst en Hadi Partovi bekeken (via: Marketingfacts).

Hoe zit het eigenlijk in het Nederlandse onderwijs? Hoeveel starters in onze maatschappij hebben nog nooit geleerd hoe ze een computer moeten programmeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)
Contact