Blog:

UvA lanceert eerste Nederlandse MOOC

door Marco Derksen op 20 februari 2013

Screen Shot 2013-02-20 at 4.41.23 PM
De Universiteit van Amsterdam heeft vanmiddag de eerste Massive Open Online Course (MOOC) ter wereld voor communicatiewetenschap gelanceerd op mooc.uva.nl. Voor de ‘Introduction to Communication Science’ hebben zich 2600 mensen ingeschreven. Van hen is 70 procent Nederlands, 12 procent Amerikaans en 10 procent Europees. De overige deelnemers komen uit de rest van de wereld.

De gratis online course is Engelstalig, duurt 8 weken en behandelt aan de hand van videocolleges alle aspecten van communicatie – van geschiedenis en theorie tot invloed van de media op de maatschappij. Elke week krijgen de deelnemers opdrachten. Gemiddeld zullen zij drie uur per week kwijt zijn aan het volgen van de course en twee uur aan huiswerk. Iedereen kan zich inschrijven, een vooropleiding is niet vereist, wel wordt een universitair niveau verwacht. Na het succesvol afronden van een eindexamen ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname aan de opleiding Communicatie-wetenschap van de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.

Zie ook de eerdere discussie over MOOC.

4 reacties

Beantwoord

Universiteit Leiden staat ook te trappelen op Coursera.org (https://www.coursera.org/leiden) met 2 MOOCs: ‘Terrorism and Counterterrorism: comparing theory and practice’ en ‘The Law of the European Union: An Introduction’.
TUDelft heeft wel iets staan bij edX (https://www.edx.org/university_profile/DelftX), maar heeft nog niets aangekondigd.

Ik heb trouwens het idee dat edX.org een beetje aan het doodbloeden is. Coursera wint het in ieder geval qua aanbod en dynamiek.

Beantwoord

Persbericht nav succesvolle eerste MOOC
http://gsc.uva.nl/news-events/current-news/current-news/content/folder-3/05/successful-communication-science-mooc-to-be-continued.html

As a result of the great success of the first Massive Open Online Course (MOOC) of the University of Amsterdam – and the first MOOC in Communication Science worldwide – there will be a sequel in September. The course will be offered twice a year, the next course starts September 12 and the registration has started.

The participants of the first online course Introduction to Communication Science, which started on February 20, are extremely satisfied with the course: 95% felt that the course fulfilled its promise, 92% had fun in the course, 95% found the course interesting, 70% found the course challenging and 97% thought that the UvA should offer more MOOC programs.

The first online course had 5,467 participants, of which 30% were other nationality than Dutch. 717 participants took the final exam of which 74% successfully completed it.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (967)
Contact