Van bezit naar toegang

door Marco Derksen op 9 februari 2013

Toegang tot internet is het belangrijkst!
In de Trouw van dit weekend een aardig artikel van Kees de Vré over de trend dat steeds meer jongeren niet perse een eigen auto hoeven te hebben. Hij baseert zich daarbij op uitspraken van trendwatcher Hilde Roothart. Volgens Roothart zijn jongeren tussen 18 en 34 jaar opgegroeid in een wereld van overvloed. In zo’n wereld is bezit niet meer van belang. Toegang tot goederen en diensten is veel belangrijker. Er wordt steeds meer geleast en gedeeld. Een recent voorbeeld is het leasen van een spijkerbroek. Toegang tot (mobiel) internet is voor jongeren het allerbelangrijkst. Daarmee heb je ook toegang tot goederen en diensten als je die nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact