Blog:

Bussemaker snapt het: niet meer, maar minder regels in het onderwijs!

door Marco Derksen op 7 februari 2013

photo
Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in Utrecht gaf ze het signaal al af en vandaag in de Trouw wordt haar standpunt nog eens bevestigd, minister van onderwijs Jet Bussemaker wil niet meer maar minder regels in het onderwijs:

Boetes uitdelen of controleren hoeveel uur een school precies lesgeeft: haar voorganger kwam ermee aanzetten, maar de nieuwe minister van onderwijs Jet Bussemaker wil er zo snel mogelijk van af. Er moeten juist minder regels voor de scholen komen. Gisteren maakte zij bekend dat ze een voorstel dat door de vorige staatssecretaris Halbe Zijlstra werd ingediend, intrekt.

Minder regels en minder controle in het onderwijs is mogelijk als we weer terug gaan naar kleinere onderwijsorganisatie met meer transparantie.

Foto: Jet Bussemaker en Sander Dekker op NOT 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (978)
Contact