Jan Rotmans: In het oog van de orkaan

door Marco Derksen op 29 januari 2013

janrotmans
Raymond Witvoet attendeerde me vanavond op een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger met als thema sociale innovatie.

Een van de sprekers van vanavond was Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit en auteur van het recent gelanceerde boek ‘In het oog van de orkaan‘. In dit boek verhaalt Jan Rotmans over de uiteenlopende transitieprocessen die zich in Nederland afspelen; van de zorg tot de bouw en van energie tot voedsel, van Rotterdam tot Limburg en van Friesland tot Zeeland. Het boek laat zien hoe transities tot stand komen en hoe deze kunnen worden ‘gestuurd’ naar een duurzamere samenleving, ten bate van de samenleving en de mensen die er deel van uitmaken. Rotmans geeft daarmee een inspirerende toekomstvisie voor Nederland in 2050: ‘Vooruit naar vroeger.’ De ca. 50-minuten durende new energy video van de lancering van het boek is meer dan de moeite waard om te bekijken!

Foto: Raymond Witvoet

4 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact