Hoe een school een twitterprobleem kan ombuigen tot een kans

door Marco Derksen op 24 januari 2013

Scholen en sociale mediaVeel schoolbestuurders worstelen met sociale media. Met de vraag wat ze met sociale media kunnen doen binnen hun school maar vooral ook hoe ze moeten reageren op negatieve berichten over hun school in de sociale media. Iedere school heeft er vroeg of laat een keer mee te maken. Zo ook de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. Op dinsdag 9 oktober 2012 dook op Twitter de hashtag #KdGproblems op. Door deze hashtag te gebruiken, gaven studenten aan welke problemen ze ervaren op school. De Karel de Grote-Hogeschool is met meer dan 10.000 studenten en 1.000 werknemers een van de grotere hogescholen in Vlaanderen.

Binnen de kortste tijd werd de hashtag opgepikt door een massa KdG-studenten. Gevolg: honderden berichten met ‘problemen’ die in meer of mindere mate iets met de hogeschool te maken hebben. In plaats van in paniek te raken of de betreffende studenten te straffen, greep de hogeschool deze kans om er iets mee te doen.

De berichten met hashtag #KdGproblems werden verzameld en samengevat voor de schooldirectie, de voorzitter van de KdG-studentenraad en de coördinator Kwaliteitszorg. De meest urgente problemen zoals beamers die het niet deden, het ontbreken van stopcontacten in sommige lokalen en trage internetverbinding zijn inmiddels verholpen. Een aantal problemen zijn wat moeilijker op te lossen maar daarvoor geeft de school op haar website een verklaring waarom dat zo is. Tot slot bedankt de school de studenten die hen hebben gewezen op de problemen. Een prachtige case hoe een school gebruik kan maken van Twitter. Simpel maar effectief. Complimenten aan deze Antwerpse hogeschool!

Bron: kdg.be

3 reacties

Mooi hoe men vernuftig omgaat met Twitter en orde op zaken stelt. Wat mij wel bevreemd is dat ze die signalen niet eerder offline hebben opgevangen. Maargoed blijkbaar durven scholieren zich gemakkelijker te uiten op Social Media dan in real life, komt vandaag de dag steeds vaker voor.

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Heico ten Cate op schreef:

Het is ook zo simpel……..Social Media heeft de uitspraak “heeft u klachten, vertel het ons, bent u tevreden, vertel het anderen” veranderd in “al verteld u uw klachten aan anderen, wij luisteren mee en lossen het op, waarna iedereen tevreden is”.

Beantwoord

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1026)
Contact