Blog:

Wat kan het Nederlandse onderwijs leren van University of Phoenix?

door Marco Derksen op 22 januari 2013


Een van de betere online documentaire websites is zonder twijfel het Amerikaanse Frontline van Public Broadcasting Service (PBS). Naast actuele onderwerpen vind je er documentaires over o.a. technologie, wetenschap en onderwijs. Uit die laatste categorie is ook de documentaire College, Inc. uit 2010. De documentaire is met name interessant omdat het een beeld schetst van de opkomst (en val) van de University of Phoenix, op dat moment één van de meest succesvolle private universiteiten met wereldwijd meer dan 600.000 studenten. Inmiddels is dit aantal teruggelopen tot de helft en verkeerd de universiteit in grote financiele problemen. Een kritische documentaire over het onderwijs als onderneming, of zoals de Amerikanen het zelf noemen: the fast-foodization of higher education!

4 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Dank voor de kijktip Marco. Schokkend. Vooral als je ook het verslag erbij leest. Overigens lijkt mij dit geen bewijs dat commercieel opgezet onderwijs niet een goede mogelijkheid zou kunnen zijn. Mits aan alle randvoorwaarden, die blijkbaar ontbreken in het geval van de VS, zoals accreditering, voldoende diepgang en robuuste toetsing van de stof, voorkomen van plagiaat en oplichting alsmede het mensen niet aanzetten tot onverantwoorde financiering maar voldaan is.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact